MODTAGERHISTORIER


For nogle modtagere betyder malingen muligheden for at bo nogenlunde værdigt, for andre giver det mulighed for lidt mere sjov og livskvalitet i en ellers fin hverdag på et skrabet budget. Skal vi male et vægmaleri med børnene? Hvor kunne det være dejligt i en hverdag, hvor budgettet er væltet på grund af elregninger og høje madudgifter. Hvorfor vente til bedre tider? Genbrugsmaling giver mulighed for at gøre det NU!

Skurvognen
i Rudme

Paint It Forward elsker søde unge mennesker, der henter overskudsmaling til kreative lokale projekter.

Disse tre kommer fra foreningen “Skurvognen i Rudme”. Det er en gruppe unge på 17-20 år, der arrangerer festivaller og andre kulturting for unge på Sydfyn. De hentede 55 kilo maling til deres bidrag til den årlige Rudme festival den 14-16 juli 2022.

Trist container blev til kunstværk

Kvartershuset Jemtelandsgade og kunstner Maria Lau Krogh, har malet den sammen med en masse børn og unge med restmaling fra Paint It Forward.

Tjek flere projekter støttet med restmaling på vores Instagram

SKØNNE ORD FRA EN AF VORES KREATIVE MODTAGERE


GENBRUGSMALING GIVER LIVSKVALITET I HVERDAGEN

"Jeg er enlig mor til en dreng på fem, med en svingende indkomst. Vi har derfor ikke det helt store økonomiske overskud i hverdagen, men elsker begge at være kreative og have gang i en hel masse projekter. Jeg henvendte mig oprindeligt til Paint i Forward, fordi min søn ønskede sig en regnbuetrappe i alle farver.

Ideen er siden blevet til en trappe i blå nuancer, der måske igen når at skifte farve på vores projekttegninger: Nu har vi nemlig fundet ud af, at det i stedet er gulvet i køkken-alrummet under trappen, der skal være stribet i blå og lilla nuancer.

 Måske ændrer ideen sig igen – men nu har vi små malerbøtter med forskellige farver, som vi kan gå og flytte rundt på, lave farveprøver med og nyde processen – og en dag, når overskuddet er til det, står gulvet også færdigt. I mellemtiden har vi brugt maling til at lave en tegnevæg i gangen, male to kommoder og stole. Og på projektlisten står to natborde og et gammelt sybord, vi har klunset.


Vi har også fået spartelmasse, der skal bruges til at friske en væg i savsmuldstapet op.

Maling er dyrt, og normalt ville jeg være nødt til at prioritere, og dæmpe kreativiteten til fordel for, hvad der ville være praktisk og langtidsholdbart (læs: hvidt). Men med restmaling fra Paint it Forward kan vi lege, drømme, eksperimentere – og fortryde det hele igen. Det betyder virkelig meget at få den mulighed for at udtrykke os kreativt på et til tider temmeligt skrabet budget. Derfor stiller jeg også gerne op som frivillig hjælp, når der for eksempel skal sorteres maling hos Paint it Forward. Det er altid hyggeligt, og det føles godt at give lidt igen."