GENBRUGSPROJEKTET 

- med flere lag

Paint It Forward er et genbrugsprojekt med en social dimension.
Vi modtager restmaling fra private og erhvervsdrivende og viderefordeler
det til almennyttige formål. 


På den måde sparer vi miljøet for en masse affald og hjælper medborgere. Malingen går dels til borgere med lav indkomst og dels til kulturelle og sociale formål. 


Paint It Forward får 95% af malingen fra malermestre, der foretrækker at donere god og brugbar restmaling til gode formål istedet for at sende det til destruktion.

Vi har allerede delt over 1000 kilo maling ud, som dermed ikke er blevet til affald som skal håndteres.
Gratis uddeling af maling

SÅDAN STARTEDE DET

Paint it Forward er startet af lokale borgere på Amager. I efteråret 2018 fik vi ideen om at hjælpe medborgere, der ikke har råd til at male ved at indsamle og viderefordele brugbar restmaling. Derefter fulgte en masse research, fejlslagne forsøg og især sparring med og rådgivning fra blandt andet malermestrenes og farveproducenternes brancheforeninger, Miljøpunkt Amager, Næstehjælperne og lokale malere og farvehandlere. Paint It Forward afholdt første uddeling i juni 2020. Paint It Forward afholder uddeling to gange om måneden. Vi arbejder på at holde flere månedlige uddelinger.


Siden vi startede med at veje det maling, vi deler ud, har vi delt hele 9.168 kilo maling ud.


Maling der er kommet op på væggene i stedet for at blive destrueret.

Hvem får malingen?

Paint It Forward donerer maling til to forskellige formål:

  • Cirka 80% af malingen går til borgere med lav indkomst/rådighedsbeløb, så de kan istandsætte egen bolig
  • Cirka 20% af malingen går til kulturelle og kunstneriske projekter med socialt eller fællesskabsdannende formål og lavt budget (f.eks børnekunstprojekter i forsamlingshuse, sommercamps osv)

Især kategorien “borgere med lav indkomst” dækker over en meget blandet gruppe mennesker, hvis eneste fællesnævner er, at det er svært eller umuligt at få råd til at købe maling. Nogle har både økonomiske og helbredsmæssige udfordringer. Det kan være langtidssygemeldte og førtidspensionister, der samtidigt er enlige forsørgere. Andre har bare ikke særligt mange penge i en periode. Det kan være studerende eller kunstnere.


Kunstner Leah Robb har brugt genbrugsmaling til sit sidste kunstprojekt


“Jeg har brugt cirka 70 kilo genbrugsmaling fra Paint It Forward til sommer-kunstprojektet “kunst i aktion” i Karlslunde og på Amager Strand. Jeg ville under alle omstændigheder have brugt genbrugsmaling, fordi budgettet var ret lavt, men ville ikke kunne have fået maling af den kvalitet, mængde og i så mange flotte farver uden hjælp fra Paint It Forward, så det var en kæmpe hjælp og der kom nogle flotte malerier og meget glade børn ud af det.” 

Kunstner Leah Robb

 Paint It Forward støttet af:
Martha og Poul Kerrn-Jespersen Fond

STØTTE OG SÆRLIGT TAK

Projektet blevet udviklet med rådgivning fra blandt andet:
Miljøpunkt Amager, SMOKA, Fødevarebanken, Partnerskabet Urbanplanen og Frivilligcenter Amager.

Paint it Forward holder til

i værkstedsfællesskabet Tinkertank

på Hørhusvej 5, 2300 Kbh S

De frivillige bag genbrugsprojektet Paint It Forward

HVOR KOMMER MALINGEN FRA?

Cirka 45% stammer fra malingproducenten Flügger. Malingen stammer fra Flüggers Testlaboratorium, hvor de udvikler nye farver. Istedet for at køre malingen til destruktion, afleverer de den hos Paint It Forward, hvor vi viderefordeler til svært stillede borgere og til sjove projekter. Læs mere om samarbejdet i Flüggers CSR-rapport her.


Cirka 40% kommer fra private borgere, der indleverer restmaling på Vermlandsgade Genbrugsstation. Her bliver det sat på et transportbur og afhentet af Paint It Forward. Herfra får vi primært hvid maling, som er meget efterspurgt af modtagerne. Læs mere om vores modtagerstation på Vermlandsgade Genbrugsstation her.


Cirka 15% af Paint It Forwards maling stammer fra malermestre i Københavnsområdet. Malermestrene er gode til selv at genbruge den hvide maling, men står tit med store partier farvet restmaling. Restmalingen er hel fin og af god kvalitet, men fordi den er farvet, kan de sjældent genbruge det til næste job.
I stedet for at køre det til destruktion, donerer de det til Paint It Forward og dermed til et godt formål. 

MENNESKENE BAG

Paint It Forward er udviklet og drevet af lokale borgere på Amager. Mange af de frivillige er gået ind i projektet efter selv at have modtaget maling. Vi er en blandet gruppe af pensionister, studerende, kunstnere, arbejdssøgende og folk i arbejde.


Vi har det altid sjovt, og vi vil gerne have flere med.

Mange er allerede glade for at modtage den gratis maling fra Paint It Forward
Aflever din restmaling til genbrugsprojektet Paint It Forward og hjælp på den måde både dine naboer og vores allesammens klode


"Det er et genialt projekt. Et win-win, som man siger.

Ligesom vi også tager social ansvar når vi rekrutterer elever - vi har for eksempel lige haft en elev, der var hjemløs og endte med at få en medalje - så var det oplagt at støtte det her projekt.”


Guido Schmeer

Malerfirmaet www.schmeer.dk