Hvor kommer malingen fra?


Takket være fine partnerskaber får vi al den maling, vi overhovedet kan uddele og lidt til:


60% af vores maling kommer fra Flügger's testlaboratorium. Når Flügger udvikler nye smukke farver, ender de med pallevis af 0,75 liters bøtter med testfarver.


Skal alle de bøtter med nye farver sendes til forbrænding? Nej selvfølgelig ikke - de skal op på væggen.


Derfor kører Flügger hen til Paint It Forward med malingen, så den kan give livskvalitet hos borgere med lav indkomst og ude i lokalsamfundet.


Læs mere om Flüggers klimastrategi og samarbejdet med Paint It Forward her: Flugger CSR Rapport

30% - næsten al vores hvide maling kommer fra vores modtagerstation på Vermlandsgade Genbrugsstation. Københavns Kommune arbejder hårdt på at igangsætte og hjælpe med nye innovative løsninger for at nedbringe affaldsmængden og dermed CO2 udslippet.

Derfor kan borgere i dag aflevere deres restmaling til Paint It Forward direkte på Vermlandsgade Genbrugsstation. Læs mere om Københavns Kommunes bestræbelser på at blive en mere bæredygtig by her: Byudvikling og affaldsressourcer i Københavns Kommune 

Cirka 10% af malingen kommer fra malermestre, der tit står med 3-4 halvfulde spande af den samme tone maling, når maleropgaven er overstået. Mange malermestre bruger en del tid og kræfter på at donere malingen til gode formål i stedet for at smide den ud. Nogle af dem kører ud til Paint It Forward med restmalingen.


En af dem er Jesper Rytgård fra malerfirmaet https://selund.dk/. Malerfirmaet har også valgt at støtte Paint It Forward økonomisk.

"Vi donerer vores restmaling til Paint It Forward, og støtter også projektet med vejledning og økonomisk med et erhvervsmedlemsskab. Det er dejligt at se, hvordan vores restmaling får værdi, når det er hos den rigtige bruger. Hvis det kan hjælpe sociale projekter eller trængte er det jo bare endnu bedre. Vi vægter bæredygtighed meget højt i firmaet - både hvad angår klimaet og den sociale bæredygtighed. For eksempel ansætter vi også mennesker, som af den ene eller anden årsag kan have svære vilkår på arbejdsmarkedet. Det har vi fået nogle virkeligt dygtige medarbejdere af, på et tidspunkt hvor det er svært at skaffe arbejdskraft.


Det giver mening og arbejdsglæde, når ens forretning ikke bare giver økonomisk overskud, men også gavner den sociale og miljømæssige bæredygtighed.

Malermester, Jesper Rytgaard

www.selund.dk

Særligt stort tak til disse:

Projektet blevet udviklet med rådgivning fra blandt andet:
Miljøpunkt Amager, SMOKA, Partnerskabet Urbanplanen og Frivilligcenter Amager.


Ud over løbende donationer fra malermestre og farveproducenter er Paint It Forward støttet af: Amager Vest Lokaludvalg og Martha og Poul Kerrn-Jespersen Fond

Andre siger:

Projekt
kunst i aktion


Jeg har brugt cirka 70 kilo genbrugsmaling fra Paint It Forward til sommer-kunstprojektet “Kunst i aktion” i Karlslunde og på Amager Strand.
Jeg ville under alle omstændigheder have brugt genbrugsmaling, fordi budgettet var ret lavt, men ville ikke kunne have fået maling af den kvalitet, mængde og i så mange flotte farver uden hjælp fra Paint It Forward, så det var en kæmpe hjælp og der kom nogle flotte malerier og meget glade børn ud af det.

Kunstner Leah Robb

Følg med i andre kunstprojekter via vores sociale medier